En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Qui farà la variant d'Olot?

Obren negociacions perquè sigui la Generalitat la que faci les obres després de que Fomento hagi dit que el projecte que demana el territori podria acabar-se cap al 2030.
| 10 de gener de 2013
Qui farà la variant d'Olot?

 

Al final l’Estat podria no construir ni un sol quilòmetre de la variant d’Olot. S’han obert negociacions perquè sigui la Generalitat la que faci les obres després de que Fomento hagi dit que el projecte que demana el territori podria acabar-se cap al 2030. A l’alcalde d’Olot se li ha acabat la paciència amb el ministeri de Foment que considera que els ha pres el pèl i l’acusa d’actuar amb una actitud “roïna” i “insultant”.

JORDI ALTESA | El ministeri de Foment tenia signat ja el compromís de fer aquesta variant soterrada i tot i això ara es nega a fer aquest projecte i la seva contraoferta és una minivariant per enllaçar amb la prevista ampliació de l'A-26 cap a Ripoll. Segons ha explicat l’alcalde d’Olot, les previsions que els hi ha donat l’equip del ministeri és que el projecte que està signat es podria fer d’aquí una o dues dècades. Davant d’aquesta plantada, ara és la Generalitat la que podria allargar el seu projecte de variant i després passar la factura a Madrid. Precisament aquí, en la compensació econòmica és on estarien encallades les negociacions. El temps perdut i la falta de respecte amb el que ja estava firmat han acabat amb la paciència de l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, que ha qualificat d’aquesta manera l’actitud de Foment de "roïna" i "insultant". 

Tot plegat després de que al llarg dels darrers anys els pressupostos generals de l’Estat hagin inclòs partides per fer varis estudis de la variant d’Olot. Corominas qualifica de greu que Foment es desdigui d’un acord ja firmat i pactat. En les negociacions entre Generalitat, Foment i Ajuntament, Corominas ha detallat que Foment va proposar aquest tram de manera provisional ja que no hi ha diners a hores d’ara i que aquest projecte signat podria tardar 20 anys.Tot i no fer-la, a Foment ja li ha costat diners la nova variant d’Olot ja que els pressupostos generals de l’estat incorporaven diners per fer estudis. De fet, els del 2012 portaven 300mil€ que, segons ha explicat Corominas, Foment reconeix que han acabat servint per dir tan sols que no faran res.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum