En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

Pugen els delictes simulats

Fingir que han robat el mòbil per demanar l'assegurança o engreixar quantitats robades quan entren a casa són els principals delictes falsos que arriben als Mossos.
| 10 de desembre de 2012
Pugen els delictes simulats

Pugen el nombre de delictes simulats a la Garrotxa. Es tracta per exemple de falsos robatoris de telèfons mòbils o robatoris a cases on es diu que s’han perdut més béns dels reals per tal de cobrar de l’assegurança. Els Mossos alerten que és fàcil enxampar-los i s’han trobat casos en què la gent denuncia el robatori amb violència aconsellats per les pròpies empreses de telefonia mòbil.

Un dels models de mòbil que més es fa veure que ha estat robat, el Samsung sIII.

JORDI ALTESA | Seguint la tònica de tota la demarcació, la Garrotxa ha notat un augment de la simulació de delictes. Engloba casos com el de fingir tot un robatori a una casa per tal de cobrar l’assegurança o que realment hi hagi hagut un robatori però s’infli, a vegades descaradament, els diners que s’han endut. Però l’augment més elevat és en els smartphones, aquests telèfons de gamma alta acaparen moltes de les simulacions de delictes. Un cop es compra, hi ha la possibilitat de fer una assegurança que permet rebre un nou mòbil si ha estat robat amb violència. Hi ha qui ha aprofitat la situació per dir que ha estat un robatori amb força el que en realitat ha estat un descuit. També hi ha qui aprofita per obtenir un terminal gratuït. Els Mossos recorden que simular un delicte també està perseguit per la llei. En alguns casos, avisen que són els propis operadors de telefonia els que insten a mentir amb el risc legal que això suposa. El cap dels Mossos a la Garrotxa, Blai Ortiz, ha explicat que tant la falsa víctima com l’operadora, poden acabar davant del jutjat.

Una altra cas de simulació del delicte és el de les compres compulsives. Gent que surt a comprar a base de targeta de crèdit i que un cop rep el total fa veure que li han sostret. Aquest és el cas més fàcil de detectar perquè consultant les càmeres de seguretat es pot veure qui fa la operació en aquell moment. En alguns casos, la falsedat dels delictes és tan clara que fins i tot els conviden a no posar una denúncia perquè l'explicació que dónen als agents no s’aguanta per enlloc i poden tenir problemes amb la llei. 

En declaracions a Ràdio Olot, Ortiz ha explicat que de l’estiu ençà s’ha registrat un augment de simulacions de delicte.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant


Volum