En directe
5 Minuts +
amb Joel Tallant i Aniol Puigvert

La Fundació Oncolliga de Girona ha atès durant el 2021 prop de 4.000 persones a les comarques gironines

Avui és el dia mundial de la lluita contra el càncer de mama
Redacció | 19 d'octubre de 2022
La Fundació Oncolliga de Girona ha atès durant el 2021 prop de 4.000 persones a les comarques gironines

El càncer de mama ocupa la primera posició entre el tipus de tumors més habituals entre les dones. Anys enrere, tenia una esperança de vida molt minoritària, però gràcies a les darreres investigacions la tendència ha canviat dràsticament. Avui és el Dia Internacional de la Lluita contra el càncer de mama. Des de la Fundació Oncolliga han organitzat desenes d’activitats a les comarques gironines amb la finalitat de recollir fons que permetin investigar encara més en totes les patologies relacionades amb el càncer. L’any passat, la col·laboració de diverses entitats va permetre arribar al milió d’euros de recaptació per finançar projectes d’investigació, segons Montse Alsina, vicepresidenta d’Oncolliga Girona.

El càncer no només el pateixen els malalts. Les famílies també en paguen les conseqüències. A banda del patiment que genera, hi ha una sèrie de necessitats que la família no podria aportar al malalt o la malalta si no fos per entitats com Oncolliga Girona. Ho sap prou bé la Gemma Guzmán, delegada d’Oncolliga a Tortellà. Ella va comptar amb el suport de l’entitat quan li van diagnosticar el càncer.

La delegació a Olot d’Oncolliga va atendre l’any passat 16 persones. Però aquest no és l’únic servei que ofereixen. L’entitat també disposa de fisioterapeutes. Un 10% dels pacients de la demarcació que van atendre l’any passat, eren garrotxins. La fundació també disposa d’un banc de perruques. Un 9% de les entregades l’any passat es van enviar cap a la nostra comarca. Per la Gemma Guzmán, l’actitud davant la malaltia és fonamental.

Durant el 2021, la Fundació Oncolliga de Girona va atendre 4000 persones. Fins al cap de setmana, s’han organitzat tallers i conferències sobre el càncer a diferents punts de la demarcació. Aquest cap de setmana, a la Garrotxa, es celebraran dues curses solidàries a les Preses i a Besalú. Els beneficis aniran destinats a la lluita contra el càncer de mama.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

La Garrotxa compta amb 57 desfibril·ladors fixes

A aquests, se’ls hi ha de sumar els 19 mòbils que es poden utilitzar per a qualsevol esdeveniment que se celebri a la comarca

Estàs escoltant


Volum