En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

El Consorci d’Acció Social de la Garrotxa va atendre més de 8.000 persones el 2021

Són 5.380 famílies i un 5% més que l’any passat. Quatre de cada deu famílies que van demanar ajuda ho van fer per motius econòmics i d’aquests un 12% per problemes d’habitatge
Pau Masó | 11 de maig de 2022
El Consorci d’Acció Social de la Garrotxa va atendre més de 8.000 persones el 2021

La seu del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa ubicada a Olot (Ràdio Olot)


El Consorci d’Acció Social de la Garrotxa va atendre el 2021 el 14% de la població que viu a la comarca. Són 8.198 persones que formen 5.380 famílies. La majoria (un 66%) tenen nacionalitat espanyola i es troben en edat laboral, entre els 34 i 64 anys. El 2021 el nombre de famílies ateses va créixer un 5% respecte al 2020 i si mirem enrere, ara s’atenen un miler de famílies més que fa deu anys. La directora del Consorci d’Acció Social, Teia Fàbrega, afirma que totes aquelles ajudes que es necessitin es tiraran endavant, però assegura que el món local “està tapant forats”.

El 2021 el Consorci d’Acció Social va destinar gairebé mig milió d’euros a ajudes d’urgència social. Es van tramitar 771 informes de pobresa energètica (un 30% més que el 2020), el Centre de Distribució d’Aliments va atendre més de 2.300 persones, es van entregar targetes moneder a unes 500 famílies i 300 persones van ser ateses a pensions o habitatges en situació d’emergència residencial. Sobre si el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa té sostre, Fàbrega respon això.

Un 37% de persones viuen soles

Un dels punts que també ha ressaltat la directora del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa és el percentatge d’atencions a nuclis familiars unipersonals, és a dir persones que viuen soles.

L’àmbit de l’autonomia és un dels cinc eixos amb què treballa el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa. Aquí també hi ha l’atenció social bàsica, les necessitats materials i instrumentals, les necessitats relacionals familiars i les necessitats relacionals comunitàries. Aquests cinc àmbits d’acció són els que formen la tasca i el pressupost d’un ens que el 2021 va superar els 10 milions d’euros, dels quals gairebé un 40% es destinen als serveis de centre de dia i residències, i un 21% a serveis socials bàsics. Pel que fa als ingressos, més de la meitat arriben a través de la Generalitat de Catalunya, mentre que els ajuntaments i els usuaris aporten un 19% cada un.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum