En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Els veïns de Llanars tornaran a tenir un caixer automàtic al poble

Caixabank el tornarà a instal·lar, després d’haver guanyat el concurs promogut pel consistori per tal de recuperar un servei bàsic per veïns i visitants
ACN | 4 de gener de 2022
Els veïns de Llanars tornaran a tenir un caixer automàtic al poble

Imatge de les obres de la instal·lació del caixer (ACN)


El caixer automàtic de Llanars no només era un servei necessari pels veïns del poble. Els de Setcases, Vilallonga de Ter o Tregurà també el tenien com a punt de referència i els turistes que visiten la zona o els esquiadors que pugen a Vallter, també l’han trobat a faltar durant aquests dos mesos sense servei. Caixabank va retirar-lo aquesta tardor, com de fet, estan fent totes les entitats bancàries en els pobles més petits del país. Això va obligar als usuaris a haver-se de desplaçar a Camprodon. L’alcalde de Llanars és Amadeu Rosell.

Aquests dies estan finalitzant les obres de millora del local municipal, situat al costat del Bar Ca La Mercè, on s’ubicarà el nou caixer automàtic. Han costat 50.000 €. Segons l’alcalde, és un espai cèntric, a peu de carretera i amb uns aparcaments just al costat. L’Ajuntament va adjudicar fa unes setmanes el concurs del caixer a l'única entitat que s'hi va presentar, CaixaBank, la mateixa que fins ara donava servei al poble. Els detalls del lloguer mensual del caixer no estan tancats encara. El consistori calcula que podria rondar el miler d’euros mensuals, una despesa molt important per un municipi de poc més de 500 habitants.

La tornada del caixer ha estat molt ben rebuda pels veïns de Llanars, sobretot entre la gent gran, molt molesta per la retirada del servei.

No és el primer cop que l’Ajuntament de Llanars assumeix el cost d'un servei bàsic. Fa més de cinc anys ho van fer per portar la fibra al municipi i poder donar una bona cobertura d'Internet als veïns, però també a segones residències o turistes. Per l’alcalde, es parla molt de repoblament però, al final, els municipis petits volen ser autosuficients i poder tenir els serveis bàsics coberts. Només així, diu, podran evitar que la gent vulgui marxar i atraure'n de nova. 

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum