En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

L'augment dels preus també arriba a la restauració de la Garrotxa

Ho admet l’Associació d’Hostalatge, qui assegura que alguns productes com la vedella, el xai o algunes verdures han pujat de preu fins a un 60%
Pau Masó | 28 de desembre de 2021
L'augment dels preus també arriba a la restauració de la Garrotxa

Anar a sopar o dinar fora de casa també s’encareix. El sector de la restauració no ha pogut esquivar l’augment de preus que des de fa mesos s’està registrant a molts sectors. L’IPC ha batut rècords i això també afecta l’hostaleria. L’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa explica a Ràdio Olot que des de fa aproximadament un mes han vist com els preus d’alguns productes pujava. El president de l’entitat és Gerard Xifra.

Segons Xifra, hi ha productes com el xai o el cabrit que han arribat a encarir-se un 60%. Això, principalment, s’explica perquè hi ha proveïdors que tenen problemes d’abastiment.

Amb poc marge

El president de l’Associació d’Hostalatge assegura que després de més d’un any de pandèmia hi ha pocs establiments que tinguin “un marge” i que això els obliga a repercutir el sobrecost al preu final.

Des de Mercabarna, un dels principals pols de proveïdors de Catalunya, ja han informat que aquest Nadal el peix podria pujar un 3%, el marisc un 18% i el raïm fins a un 20%. No preveuen que hi hagi desabastiment, però els problemes logístics, l’augment del preu de l’energia i, en general, la crisi productiva post pandèmia faran que els àpats d’aquest Nadal (a casa o als restaurants) siguin més cars que altres anys.

Comparteix a: 

També et pot interessar

El programa d'eficiència energètica GarrotxaDomus permet una reducció de 250 tones de diòxid de carboni anuals

Per a aquest 2023, s'espera que l'arribada dels ajuts procedents dels Next Generation doni un nou impuls al GarrotxaDomus.

La Garrotxa tanca l’any amb un descens de l’atur del 0’3% i se situa al 6’66

Les dades continuen demostrant que el nombre d’aturats és molt baix i que continua havent-hi un atur estructural difícil d’aturar

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum