En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La Garrotxa haurà de fer espai a l'energia solar: 400 hectàrees per a parcs fotovoltaics

L'enginyer garrotxí Joan Vila alerta que caldrà imaginació per poder enquibir les futures energies renovables en el territori
Pau Masó | 5 d'octubre de 2021
La Garrotxa haurà de fer espai a l'energia solar: 400 hectàrees per a parcs fotovoltaics

Foto: ACN


La falta de vent deixa el sol com l’única principal font d’energia renovable a la qual pot aspirar la Garrotxa. Però el problema de la comarca és que no té un relleu fàcil per enquibir parcs solars com s’han instal·lat en altres punts del país. Tot i això, l’enginyer industrial i president de la Comissió d’Energia de PIMEC, Joan Vila, assegura que la Garrotxa està obligada a buscar l’espai per a les energies renovables. Vila diu que, a part dels teulats, la comarca, més d’hora que tard, haurà d’acollir parcs solars a terra.

Vila calcula que es necessitaran 400 hectàrees per poder-hi instal·lar parcs solars. L’enginyer garrotxí estima que a la Garrotxa hi ha unes 200 hectàrees de teulats domèstics i industrials que es podrien aprofitar, però que amb això no n’hi ha prou i es necessitaran 400 hectàrees més per a parcs solars a terra. D’aquesta manera la Garrotxa podria abastir l’energia necessària pel 2050.

Un exemple de la reconversió dels teulats industrials es va poder veure fa pocs dies amb la instal·lació de 14.000 metres quadrats de plaques solars en una empresa tèxtil de Sant Jaume de Llierca. Segons dades de l’Idescat, en total la Garrotxa té 73.540 hectàrees de superfície, de les quals un 85% són forestals, un 3% urbanitzades i un 10% agrícoles. Entre el percentatge restant, i sense tenir en compte pendents ni zones inundables, la comarca està obligada a trobar l’espai per a les energies renovables del futur.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum