En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Terra Viva deixa les instal·lacions de Can Mali enmig de la polèmica amb el Consell Comarcal

L’entitat abandonarà aquest dijous l’equipament perquè s’acaba la pròrroga del contracte
Pau Masó | 29 de setembre de 2021
Terra Viva deixa les instal·lacions de Can Mali enmig de la polèmica amb el Consell Comarcal

Les instal·lacions de Can Mali (Ràdio Olot)


La sortida de Terra Viva de les instal·lacions de Can Mali té lloc en plena polèmica entre l’entitat i el Consell Comarcal. Fa mesos, l’entitat va denunciar que, a causa de l’augment dels abandonaments, no es cobrien les despeses amb el pressupost que oferia el Consell. L’ens garrotxí va decidir treure una nova licitació, on Terra Viva va quedar exclosa per un dèficit administratiu a l’hora de presentar la seva proposta i va recórrer la nova licitació als jutjats, que encara no s’han pronunciat. A l’espera de la veu del jutge, s’ha acabat la pròrroga de nou mesos que el Consell havia concedit a Terra Viva després d’acabar el contracte de gestió de Can Mali. Pel president de l’entitat, David Serramitjana, deixar el servei és una notícia “trista”, però que servirà per centrar esforços en tasques que no s’han pogut fer els últims temps.

Terra Viva haurà de deixar les instal·lacions de Can Mali aquest mateix dijous. El Consell Comarcal haurà de buscar un tercer actor temporal que porti el servei, ja que fins que la justícia no digui la seva, l’empresa CaniAusa (qui va guanyar la licitació) no podrà fer-se’n càrrec. Serramitjana diu que seguiran vetllant pel bé dels animals.

Terra Viva s'ocupava de les instal·lacions des de feia més de vuit anys (Pau Masó)

Un deute d'uns 60.000 euros

Terra Viva també assegura que no deixarà de reclamar al Consell Comarcal els sobrecostos que es van generar els últims mesos a causa de l’augment d’atencions i abandonaments. Es calcula que el deute acumulat amb veterinaris i altres proveïdors és d’uns 60.000 euros.

Durant els últims mesos Terra Viva també ha estat incentivant les adopcions en perspectiva de la fi de la gestió. En l’últim any s’ha pogut reduir el nombre d’animals a la meitat. Dels 130 que hi havia el 2020, s’ha passat a la seixantena, tenint en compte que les instal·lacions tenen capacitat per a uns 80 animals. Tot plegat a l’espera que la justícia es pronunciï sobre si l’última licitació del servei va ser correcte o no. Terra Viva diu que si el jutge la declara deserta no descarten tornar-se a presentar en la nova concessió que tregui el Consell, si aquesta s’adequa a les condicions òptimes per a l’entitat. 

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum