En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Què es pot fer i com es pot fer? Així serà la revetlla de Sant Joan 2021

Guia pràctica sobre com serà una de les nits més especials de l'any tenint en compte les mesures anticovid
Redacció | 23 de juny de 2021
Què es pot fer i com es pot fer? Així serà la revetlla de Sant Joan 2021

Tot tipus d’activitats permeses, però amb una limitació d’aforament del 70% i mesures de seguretat, com les mascaretes, obligatòries. Les activitats organitzades per aquesta nit no es podran allargar més enllà de la 1 de la matinada i el Procicat demana celebrar-les en grups reduïts. Així serà la revetlla de Sant Joan.

Les limitacions d’aforament

Les activitats per Sant Joan es poden fer amb un 70% de l’aforament màxim. Com a molt, hi podran haver 1.000 persones en espais interiors o 3.000 a l’aire lliure o en espais interiors que tinguin ventilació reforçada

En el cas d’espais a l’aire lliure on l’aforament màxim pugui ser superior a 15.000 persones, es podrà arribar al 20% d’aquest aforament si s’estableixen sectors independents de fins a 3.000 persones cadascun.

Els espais han d’estar perimetrats o delimitats. Es recomana utilitzar espais a l’aire lliure.

L’horari

Les activitats no es poden allargar més enllà de la 1 de la matinada. 

Les fogueres

Les fogueres estan permeses amb autorització municipal sempre que s’evitin aglomeracions en els espais de visualització i es mantinguin les distàncies de seguretat entre les persones: 1,5 m de distància interpersonal i 2 m entre grups de persones. A menys de 500 m de zona forestal, cal l’autorització dels Agents Rurals. El departament d’Interior recomana als ajuntaments autoritzar només foguerons per evitar un nombre elevat de persones.

Les activitats de cultura popular

Estan permeses tot tipus d’activitats sempre que s’ajustin a les restriccions que hi ha vigents per al món de la cultura.

Igual que les fogueres, les activitats de cultura popular amb pirotècnia o foc estan permeses sempre que s’evitin aglomeracions en els espais de visualització i es puguin mantenir les distàncies de seguretat: 1,5 m de distància interpersonal i 2 m entre grups de persones.

Els espais de públic o visualització han d’estar supervisats i en espais perimetrats o delimitats i amb control d’accessos per evitar aglomeracions. El públic s’ha de situar estàtic i, preferentment, assegut.

En el cas de correfocs i altres activitats amb mobilitat com ara la flama del Canigó, no es permet la interacció del públic amb els membres de l’activitat.

Els sopars i trobades a l’aire lliure

El consum d’aliments i begudes en trobades socials en l’espai públic només està permès en espais habilitats amb mobiliari per a aquest consum, com àrees de lleure, de descans, de pícnic i similars. Els ajuntaments poden ampliar aquests espais o habilitar-ne de nous de caràcter temporal i evitar espais no controlats. Fora dels espais habituals, cal una autorització municipal i garantir que són espais degudament habilitats.

Les activitats de ball o similars estan permeses sempre que es facin en espais habilitats i s’evitin aglomeracions, i amb l’ús de mascareta. Es recomana que els grups no superin les 10 persones i cal mantenir 2 metres de distància entre els diferents grups.

Les platges

Es recomana controlar l’accés o aforament de les zones on habitualment es produeixen aglomeracions. Si no es pot garantir el control i es poden produir aglomeracions, Interior recomana valorar el tancament físic. En tot cas, cal consultar què fa cada municipi.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Besalú vol museïtzar la vil·la Romana de Can Ring

Ho ha dit l’alcalde del municipi Lluís Guinó, en declaracions a 'L'alcalde Respon' d'Olot Televisió

La Secció Dramàtica del Centre Catòlic d'Olot estrena "La Història del Zoo" d'Edward Albee

També estan pendents de trobar una data per les representacions de "Red Pontiac" de Pere Riera i una adaptació d'"On és el Prosineski" de Paco Mir

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum