En directe
L'Informatiu
amb Roger Isern

Més sostenible i menys industrial: el Sismògraf s’acaba i es transforma

El festival de dansa d’Olot deixa de ser només un festival de dansa
| 3 de maig de 2021
Més sostenible i menys industrial: el Sismògraf s’acaba i es transforma

El festival de dansa d’Olot deixa de ser només un festival de dansa i també tanca l’etapa com mercat estratègic de la Generalitat. La reformulació arriba amb la voluntat d’oferir un certamen més “sostenible” i menys “industrial”. A partir del 2022 el festival acollirà totes les disciplines artístiques del cos, com també pot ser el circ. A més, es replantejarà l’aportació de la Generalitat, que no tindrà tant de pes en una organització i finançament que serà exclusiva per a l’Ajuntament. 

El canvi de color del Sismògraf (Martí Albesa)


Del color turquesa, el Sismògraf passa al color verd. El festival olotí ha decidit, després de 13 edicions, tancar una etapa i obrir-ne una de nova “més sostenible i local”. El Sismògraf s’ha acabat aquest cap de setmana i tornarà a celebrar-se l’abril del 2022, però ho farà amb un model diferent: ja no serà un mercat estratègic promogut per la Generalitat, i això vol dir que deixa de cuidar-se de ser un aparador per a programadors. La directora artística del Sismògraf, Tena Busquets, explica que el gir del festival és cap a un certamen més sostenible i local, sense perdre la responsabilitat global.

 

A més de la sostenibilitat, una altra novetat és que a partir de l’any que ve el Sismògraf s’obrirà a noves disciplines més enllà de la dansa i acollirà totes aquelles arts que tenen el cos com a protagonista.

 

Tena Busquets i Pep Berga en roda de premsa (Pau Masó)


Deixa de ser mercat estratègic

Durant set anys, el Sismògraf ha estat el mercat estratègic de la dansa de Catalunya. Una marca impulsada des de la Generalitat i que ara deixarà de tenir el festival olotí. La decisió ha estat consensuada entre els impulsors i farà que s’hagi de negociar novament l’aportació econòmica de l’administració catalana que fins ara aportava el 50% del pressupost. Ho explica l’alcalde de la ciutat, Pep Berga.

 

Fins ara, els més de 300.000 euros que costava el Sismògraf es repartien en 150.000 la Generalitat i 150.000 l’Ajuntament d’Olot. A partir de l’any que ve, això ja no serà així i es preveu que sigui el consistori olotí qui agafi més responsabilitat. El que sí que ja és segur és que, tot i el canvi de model, el Sismògraf 2022 tornarà a ser a l’abril. Queda un any per aplicar la nova transformació que planteja el festival olotí.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Besalú vol museïtzar la vil·la Romana de Can Ring

Ho ha dit l’alcalde del municipi Lluís Guinó, en declaracions a 'L'alcalde Respon' d'Olot Televisió

La Secció Dramàtica del Centre Catòlic d'Olot estrena "La Història del Zoo" d'Edward Albee

També estan pendents de trobar una data per les representacions de "Red Pontiac" de Pere Riera i una adaptació d'"On és el Prosineski" de Paco Mir

Estàs escoltant
L'Informatiu


Volum