En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

S’aprova el Pla de Protecció de l’Alta Garrotxa, 23 anys després

Després de dues dècades, l’espai natural tindrà una nova normativa que en regularà l’ús i la gestió
| 10 de febrer de 2021
S’aprova el Pla de Protecció de l’Alta Garrotxa, 23 anys després

Després de dues dècades, l’espai natural tindrà una nova normativa que en regularà l’ús i la gestió. El Govern ha anunciat l’aprovació aquest dimarts després de gairebé dos anys de l’aprovació inicial. El nou pla arriba acompanyat d’una inversió de 5’6 milions d’euros per aplicar-lo. 

Foto: Pau Masó


Després de 23 anys d’espera, l’Alta Garrotxa ja té un document esperat i desitjat durant dècades. Fins ara, l’espai natural garrotxí s’havia regit per una normativa vigent des de 1995 i que havia de ser temporal a l’espera d’una normativa més àmplia i estructurada que no ha arribat fins aquest 2021. La consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha anunciat l’aprovació del document en una roda de premsa aquest dimarts.

 

El nou document enterra una reivindicació històrica a la comarca. Des de la seva aprovació inicial el març del 2019, el text ha inclòs modificacions. La principal és que la gestió de les finques en règim de dinàmica natural i renaturalització sigui sempre voluntària i acordada amb els propietaris dels terrenys. Des del 2019, s’han rebut 222 al·legacions de 151 persones i entitats. Budó explica els objectius del Pla.

 

El Pla de Protecció del Medi Nautral i el Paisatge de l’Alta Garrotxa regula les zones d’activitats com l’escalada, el bany o el barranquisme. La Generalitat ha dotat el Pla d’una inversió de més de 5 milions d’euros en 10 anys que serviran per a mesures de foment, gestió, estudis i programes de seguiment,  educació ambiental, vigilància i governança.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum