En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

El ple d’Olot evidencia la discordança sobre el tipus de variant que projecta Territori

Tots els partits han coincidit en la necessitat de la carretera, però les discordances s’han evidenciat en el “com”
| 22 de gener de 2021
El ple d’Olot evidencia la discordança sobre el tipus de variant que projecta Territori

Enmig d’una moció presentada pel Cercle Euram, els partits polítics han mostrat les seves posicions per primera vegada després de la publicació dels estudis del Departament. Tots han coincidit en la necessitat de la carretera, però les discordances s’han evidenciat en el “com”. JxCat i el PSC s’han mostrat còmodes amb el plantejament actual, mentre que ERC i la CUP han estat crítics amb la dimensió del projecte.

Imatge de les alternatives que proposa Territori per la variant d'Olot


Era de preveure que una moció per la variant no seria ràpida de votar, i així ha estat en el ple municipal d’aquest dijous. El títol del text ho posava fàcil (“Moció demanant als grups municipals que es manifestin a favor o no de la variant d’Olot”), però era la primera escena pública després de la publicació dels estudis de la infraestructura a l’octubre on es posava el punt a debat. I la qüestió no ha girat tant en el “què” de la variant, sinó en el “com”. Una qüestió que el mateix president d’Euram, Òscar Rodríguez, deixava clar des de bon principi que no era l’objectiu de la seva moció.

 

Tot i això, ERC i la CUP han defensat que cal tenir en compte el “com” per decidir si es vol o no la variant. La portaveu del grup republicà, Anna Barnadas, ha assegurat que si la carretera acaba sent tal com diuen els estudis actuals, el partit s’hi oposa.

 

En una línia semblant també s’ha mostrat la CUP. Els anticapitalistes han reclamat mesures mentre no hi hagi la variant i han demanat anar a buscar “un punt de consens”. El seu portaveu és Lluís Riera.

 

Imatge del ple telemàtic d'aquest dijous (Ajuntament Olot)


Junts i PSC, amb el calendari per davant

Des de Junts per Catalunya i el PSC s’ha posat més rellevància al “quan”. L’alcalde Pep Berga ha assegurat que no acceptaran propostes que tornin el projecte a “la casella de sortida”. També ha afirmat que la infraestructura ha de ser “urgent, segura i ben feta”.

 

Per part del PSC, Josep Guix, també ha remarcat la necessitat d’”anar per feina”

 

Al final, la moció del Cercle Euram ha tirat endavant amb els vots a favor de JxCat i el PSC. ERC s’hi ha abstingut i la CUP ha votat en contra. El text no ha arrencat nous compromisos, però ha servit per ressituar el debat públic de la variant i evidenciar que hi ha un mínim comú denominador (la necessitat de la infraestructura) en què tots els partits s’hi troben, però un màxim (el model i dimensió) on les divergències són més clares que la llum del dia.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú tanca el 2022 amb un superàvit de 500.000 euros

Per tercer any consecutiu, el consistori ha congelat les taxes d’escombraries i de l’aigua

Jordi Cargol optarà al seu tercer mandat al capdavant de l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca

Cargol explica que aquest projecte no es pot acabar aquí i que encara té coses per fer al poble

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum