En directe
L'Informatiu
amb Roger Isern

"No hem estat capaços de trobar una solució": s'inicien els tràmits per ubicar la planta de triatge de la Garrotxa a Sant Jaume

La decisió ha escenificat la falta de consens i el xoc d’interessos entre el Consell i l’Ajuntament de Sant Jaume
| 16 d'octubre de 2020

El Consell Comarcal de la Garrotxa inicia els tràmits formals per poder ubicar la planta de triatge a Can Coma de Baix. Ho ha aprovat en el ple comarcal d’aquest dijous on s’ha escenificat la falta de consens i el xoc d’interessos entre el Consell i l’Ajuntament de Sant Jaume. L’alcalde del poble ha votat en contra del seu equip de govern. L’oposició ha demanat, majoritàriament, que es busqui una nova ubicació de la planta. 

Imatge d'arxiu del ple del Consell Comarcal amb el president, Santi Reixach, i el conseller de Medi Ambient, Jordi Cargol (Pau Masó)


El ple del Consell Comarcal ha posat en escena les discrepàncies i la falta de consens que, després de quinze anys, segueixen al voltant de la planta de triatge. L’equip de govern ha portat a votació l’aprovació inicial de la modificació del Pla Especial de Can Coma de Baix, tal com va demanar el jutge en la sentència del desembre passat. Aquesta tramitació significa un primer pas per ubicar la planta a Sant Jaume de Llierca. En el seu torn de paraula, el president del Consell, Santi Reixach, ha parlat en passat.

 

L’aprovació inicial de la modificació del Pla Especial ha tirat endavant amb els vots a favor de Junts per Catalunya i el PSC; i amb els vots en contra d’ERC, la CUP i de Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume, membre de l’equip de govern i conseller de Medi Ambient. Cargol ha fet ús del seu vot particular per defensar, ha dit, els interessos del seu municipi.

 

La sessió d'aquest dijous va ser telemàtica


Critiques per part de l'oposició

ERC i la CUP han criticat durament la decisió de tirar endavant la planta a Sant Jaume sense un consens comarcal. El portaveu republicà, Miquel Reverter, ha demanat ubicar-la a la ciutat d’Olot i ha dit que la situació actual també és resultat de la “mala gestió” dels anteriors equips de govern.

 

Per la seva banda, la CUP ha argumentat el seu vot en contra per la falta d’un model de residus a Olot, i perquè la infraestructura ha tingut un recorregut “tortuós”. El seu portaveu és Lluís Riera.

 

L’únic partit de l’oposició que ha votat a favor de la modificació del Pla Especial ha estat el PSC. El seu portaveu és Josep Guix.

 

Amb la decisió presa aquest dijous, el Consell Comarcal modificarà l’orientació de la planta de triatge perquè no toqui zona protegida i rectificarà els accessos projectats per complir amb les exigències del jutge. Queda pendent de resoldre el recurs de cassació que va presentar l’Ajuntament de Sant Jaume al Tribunal Suprem. Tot i això, el president del Consell ha assegurat que la planta no pot esperar més i que, si el jutge els dona la raó, ja tindran feina feta.

 

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
L'Informatiu


Volum