En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La prova pilot del barri de Pequín d’Olot augmenta la recollida selectiva fins al 70%

L’Ajuntament ha decidit allargar la prova fins a l’octubre
| 31 de juliol de 2020
La prova pilot del barri de Pequín d’Olot augmenta la recollida selectiva fins al 70%

Són 20 punts per sobre de la mitjana de la ciutat. Els primers resultats dels contenidors tancats han permès detectar una millora, però l’Ajuntament ha decidit allargar la prova fins a l’octubre per aconseguir conclusions més fiables. També es marca el repte de captar més participació: un 40% de veïns del barri no han col·laborat. 

Imatge d'un dels contenidors que s'han instal·lat al barri olotí (Pau Masó)


A l’equador de la prova pilot va aparèixer la pandèmia i això ha fet que l’àrea de Medi Ambient d’Olot hagi decidit allargar-la fins a l’octubre. Segons el regidor, la decisió permetrà “consolidar” unes dades que han patit els canvis de consum que hagi pogut generar el confinament. Tot i això, Aniol Sellabona valora els resultats com “un pas endavant”.

 

La recollida selectiva ha augmentat un 20% amb la prova pilot que s’havia d’acabar al maig. La mitjana de la ciutat se situa al 50%, mentre que al barri de Pequín s’ha pogut arribar al 70. Tot i això, Sellabona admet que cal incidir més en la qualitat del reciclatge.

El model de ciutat, a l'espera

Una de les millores ha estat amb el plàstic i el cartró. S’ha reduït la presència dels residus de paper dins el contenidor groc. Pel que fa a la participació, un 60% dels veïns han col·laborat amb la prova. L’Ajuntament espera fer pujar el tant per cent d’aquí fins a l’octubre. Llavors serà el moment de treure conclusions, i segons el regidor de Medi Ambient, decidir quan i com s’instal·laran els contenidors tancats, o un altre sistema, a la resta de barris de la ciutat.

 

El sistema que s’ha utilitzat a la prova pilota de Pequín és el que ha donat més garanties fins ara als pobles de la Garrotxa on també s’han fet proves. Es tracta de contenidors tancats que s’obren amb una targeta personalitzada que detecta la selecció dels residus que fa cadascú. Des del novembre aquest sistema s’està provant al barri de Pequín amb dotze àrees de contenidors i més de 300 habitatges. Tot plegat per poder complir amb les exigències d’Europa que obligaran el 2035 reciclar el 65% dels residus de les ciutats. Actualment Olot se situa al 50%.

 

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum