En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Quant costaven i quins ingressos generaven les fires suspeses d'Olot?

Olot s’estalviarà 284.000 euros amb la suspensió de les fires i deixarà d’ingressar-ne 60.000
| 5 de desembre de 2019
Quant costaven i quins ingressos generaven les fires suspeses d'Olot?

Olot s’estalviarà 284.000 euros amb la suspensió de les fires i deixarà d’ingressar-ne 60.000. Els ingressos directes que el consistori rebia suposaven només el 20% de la despesa, però rebia més de 50.000 euros de subvencions. La fira més cara era la Fira Orígens que pujava a 161.000 euros de pressupost. Des de Turisme Garrotxa creuen que la decisió pot “deixar buits” al calendari comarcal.

La Fira Orígens era la més cara: 161.000 euros (Fira Orígens)


El pressupost total de les quatre fires que ha suspès l’Ajuntament de cara al 2020 va ser l’any passat de gairebé 300.000 euros. Són 284.000 i representen el 37% del pressupost de Dinàmig, òrgan integrat al consistori i que s’ocupa de la promoció de la ciutat. Els ingressos directes que van generar les quatre fires el 2018 (sense comptar subvencions) van ser de 60.000 euros. Amb aquests ingressos, el consistori només cobria un 20% de la despesa total que suposaven les fires. A través de subvencions es finançaven més de 50.000 euros. En total, l'ajuntament hi aportava un 63% del cost de les fires i un 37% provenia de recursos externs.

 

La decisió de l’equip de govern d’Olot també ha afectat Turisme Garrotxa que valora d’aquesta manera la suspensió dels quatre esdeveniments. La seva presidenta és Maria Vidal.

 

De les quatre fires que no es faran el 2020, la més cara era la Fira Orígens. En aquesta última edició, va costar 161.000 euros. L’empresa responsable de la gestió del certamen, dirigida per Pep Palau, entén la decisió de l’Ajuntament d’Olot i assegura a Ràdio Olot que no tenen intenció de marxar de la ciutat.

El sector privat no agafarà l'organització

Palau creu que la decisió de l’Ajuntament podria afectar la fidelitat del públic però, tot i això, descarta agafar les regnes de l’organització sense el suport del consistori. El mateix pensa Turisme Garrotxa: el seu vicepresident, Gerard Xifra, assegura que, ara mateix, l’entitat no té la capacitat per afrontar en solitari el finançament d’alguna de les fires suspeses.

 

30.000 euros són els diners amb què s’organitzava l’Olotx2. La Fira de l’Embotit costava 29.000. L'impacte econòmic a comerços i restaurants de la ciutat de les quatre fires no s'ha fet mai públic. Només es coneix l'impacte de l'Olotx2 que ronda al mig milió d'euros.

Comparteix a: 

També et pot interessar

El programa d'eficiència energètica GarrotxaDomus permet una reducció de 250 tones de diòxid de carboni anuals

Per a aquest 2023, s'espera que l'arribada dels ajuts procedents dels Next Generation doni un nou impuls al GarrotxaDomus.

La Garrotxa tanca l’any amb un descens de l’atur del 0’3% i se situa al 6’66

Les dades continuen demostrant que el nombre d’aturats és molt baix i que continua havent-hi un atur estructural difícil d’aturar

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum