En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Olot és la primera ciutat de Catalunya que comença a adaptar un nou sistema de recollida de residus

Des de l’Agència de Residus asseguren que la localitat obre camí en el canvi de model que tindrà lloc els pròxims anys
| 2 de desembre de 2019
Olot és la primera ciutat de Catalunya que comença a adaptar un nou sistema de recollida de residus

Des de l’Agència de Residus asseguren a Ràdio Olot que la capital de la Garrotxa obre camí en el canvi de model que tindrà lloc els pròxims anys. En la primera setmana de la prova pilot al barri de Pequín, no s’han detectat problemes rellevants. 

El mecanisme que s'ha instal·lat als contenidors del barri de Pequín (Pau Masó)


Aquests primers set dies de funcionament els contenidors es poden obrir sense ús de la targeta, només prement el botó. Això forma part d’una fase de familiarització dels veïns amb els nous contenidors. De moment, no hi ha hagut incidents, segons diu l’alcalde d’Olot, Pep Berga, al programa Fil Directe d’aquesta casa.

 

Aviat es posarà en marxa la segona fase de la prova pilot i consistirà en activar totes les targetes que s’han repartit entre els 360 domicilis del barri de Pequín. A partir d’aquest moment només es podrà obrir el contenidor amb la targeta. Serà aquí quan poden començar a sorgir problemàtiques.

 

La targeta personalitzada que obra els contenidors (Pau Masó)


"La fita que farà Olot marcarà la resta del país"

Quan s’activin les targetes serà el moment en què el nou model de recollida de residus entrarà plenament en funcionament durant sis mesos. La prova pilot servirà per prendre mides per instal·lar el model a tota la ciutat. Des de l’Agència de Residus de Catlaunya, el seu president, Josep Maria Tost, diu que segueixen de prop la ciutat d’Olot perquè és la primera del país que ha fet el pas.

 

Fins a l’estiu que ve Olot no tindrà resultats de la prova pilot. Es preveu que el model no s’escampi per tota la ciutat abans del 2021. Ara mateix la capital de la Garrotxa té una taxa de recollida selectiva del 52%.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum