En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Les Preses tracta els pins de Xenacs per aturar la processionària

S’ha detectat una alta presència d’aquestes erugues que s’alimenten dels pins
| 6 de novembre de 2019
Les Preses tracta els pins de Xenacs per aturar la processionària

S’ha detectat una alta presència d’aquestes erugues que s’alimenten dels pins. Per pal·liar la situació, l’Ajuntament ha decidit ruixar la zona amb un producte que preveu reduir la població d’aquest insecte autòcton. L’objectiu és evitar els episodis que es van viure l’estiu passat on hi va haver una presència massiva d’erugues. 

Imatge de l'àrea recreativa de Xenacs (Aj. Les Preses)


Dimarts passat, tècnics de la Generalitat van ruixar els pins amb un bacteri que mata les erugues. Segons, la tècnica del Departament d’Agricultura, Míriam Sangerman, això ha de servir per frenar una plaga que pot ocasionar urticària a les persones.

 

Des de la Generalitat opten per controlar la plaga, ja que podria generar problemes de salut pública. A Xenacs el tractament es va fer a dues de les 140 hectàrees que té l’àrea recreativa. L’aplicació es va centrar a la zona de visitants, el mirador i el Clot de les Grípies. Segons Sangerman, això ha de permetre que a la pròxima primavera no hi hagi un volum tan elevat d’erugues.

 

La zona de Xenacs ja fa temps que pateix la plaga de la processionària, però hi ha hagut anys de tot. L’estiu passat la presència de l’insecte es va accentuar i va provocar molèsties entre els visitants. L’èxit del tractament que s’ha fet aquesta tardor també dependrà de les temperatures que tinguem durant l’hivern: com més baixes més, més perjudicials per a l’eruga.  Al llarg de l’any, la Generalitat pot arribar a tractar 20.000 hectàrees de bosc en la lluita contra la processionària.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum