En directe
L'Informatiu
amb Roger Isern

El Nucli Antic d’Olot comença a generar interès entre inversors immobiliaris

Ho asseguren des de l’equip de govern i confirmen que diversos promotors s’han posat en contacte amb el consistori per fer obra nova al barri
| 4 d'octubre de 2019
El Nucli Antic d’Olot comença a generar interès entre inversors immobiliaris

Ho asseguren des de l’equip de govern i confirmen que diversos promotors s’han posat en contacte amb el consistori per fer obra nova al barri. Malgrat això, admeten que caldrà esforçar-se per trobar “espais atractius”. 

Actualment el Nucli Antic té una desena d'immobles en estat ruïnós (Pau Masó)


El PIAM, el nou espai de coworking i la futura biblioteca són elements que, segons l’equip de govern, han despertat l’interès de promotors immobiliaris per invertir al Nucli Antic. Confirmen que diversos inversos locals i de fora la ciutat han trucat a la porta de l’Ajuntament per demanar pel Barri Vell. El Primer Tinent d’Alcalde és Estanis Vayreda.

 

Malgrat això, des de l’equip de govern també es mostren realistes i recorden que el sector de la construcció segueix tocat i que la Generalitat té una capacitat minsa d’inversió. L’estratègia doncs, segons Vayreda, és posar en joc sòl urbanitzable.

 

L'enderroc d'edificis degradats i la venda del sòl és l'estratègia que vol segui l'equip de govern (Pau Masó)


Es busquen "operacions atractives"

Per aconseguir el sòl, primer cal enderrocar immobles. Aquesta és la principal via que ha adoptat el nou equip de govern. Un exemple són els tres edificis del carrer Lliberada Ferrarons, on en un dels quals es va ensorrar el sostre el passat cap de setmana. Segons Vayreda, els inversors busquen “espais atractius”, és a dir superfícies grans.

 

Mentre el consistori lluita per enderrocar, posar en joc el sòl i trobar inversors, també hi ha la rehabilitació. Des de l’equip de govern creuen que la manca d’habitatges de lloguer a la ciutat és un aspecte que pot incentivar els propietaris a reformar els seus immobles.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
L'Informatiu


Volum