En directe
amb

L’Espai Cràter d'Olot dedicarà el 19% del seu pressupost al contingut museogràfic

Aquest ocuparà gairebé el 50% de la superfície total de l’equipament, segons especifica l’avantprojecte, al qual ha tingut accés Ràdio Olot
| 9 de juliol de 2019
L’Espai Cràter d'Olot dedicarà el 19% del seu pressupost al contingut museogràfic

Aquest ocuparà gairebé el 50% de la superfície total de l’equipament, segons especifica l’avantprojecte, al qual ha tingut accés Ràdio Olot. Es preveuen tres grans espais d’exposició: un de central dedicat a la vulcanologia, i dos més de perimetrals destinats al turisme d’Olot i la comarca, i al Parc Natural de la Zona Volcànica. 

Vista de l'interior de l'Espai Cràter. (Ajuntament d'Olot)

L’àrea expositiva de l’Espai Cràter estarà dotada de l’última tecnologia. L’equipament tindrà vuit pantalles gegants que separaran la part central dedicada a la vulcanologia dels espais laterals temàtics. Hi haurà pantalles amb reconeixement gestual i, fins i tot, un terra interactiu. Tot això ho defineix l’avantprojecte, al qual ha tingut accés Ràdio Olot. Es tracta d’un document que marca el camí que ha de seguir l’empresa responsable de fer el projecte museístic definitiu. El consistori, ja ha posat fil a l’agulla i ha decidit que seran els arquitectes Baeena Casamor, qui escollirà l’empresa que tirarà endavant el contingut expositiu. Ho explica el primer tinent d’alcalde, Estanis Vayreda.

 

L’Espai Cràter, d’uns 1.055 metres quadrats, pivotarà al voltant d’un espai central d’exposició dedicat al vulcanisme. Aquí hi haurà vitrines i espais interactius sobre la geologia que explicaran la formació dels volcans, les tipologies, els materials o els tipus de formacions volcàniques. Al centre d’aquesta zona hi haurà una maqueta interactiva de la Garrotxa on es podrà accedir en detall a vídeos, simulacions o infografies sobre les zones volcàniques de la comarca. Vayreda assegura que això s’ha anat definint, i se seguirà definint, a través del “procés de cocreació” engegat fa uns mesos.

 

Més enllà de la part central, l’Espai Cràter també tindrà quatre zones laterals: l’Espai de Turisme d’Olot i la Garrotxa, amb informació sobre productes turístics; l’Espai Parc Natural, amb una instal·lació interactiva; un espai polivalent per a conferències o documentals; i un espai de cafeteria. En total, dels 4 milions que val l’Espai Cràter, al voltant d’uns 900.000 euros es destinarà a l’expografia, material TIC i equipament de l’edifici.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Besalú vol museïtzar la vil·la Romana de Can Ring

Ho ha dit l’alcalde del municipi Lluís Guinó, en declaracions a 'L'alcalde Respon' d'Olot Televisió

La Secció Dramàtica del Centre Catòlic d'Olot estrena "La Història del Zoo" d'Edward Albee

També estan pendents de trobar una data per les representacions de "Red Pontiac" de Pere Riera i una adaptació d'"On és el Prosineski" de Paco Mir

Estàs escoltant


Volum