En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

El Parc Natural ja ha fet les primeres millores al cràter de Santa Margarida

Després de comprar-lo, el Parc ha començat a millorar els acessos
| 26 de febrer de 2019
El Parc Natural ja ha fet les primeres millores al cràter de Santa Margarida

El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa ja ha fet dues actuacions de millora al cràter de Santa Margarida que va comprar fa gairebé un any. Amb el suport de la Generalitat i la Diputació el Parc gestiona ara aquest espai. Durant el 2018 s’ha arreglat el camí de pujada al volcà i les escales que baixen a l’ermita. Aquest any es preveu actuar a gran part de la vegetació que hi ha al cràter del volcà. 

El maig del 2018 la Generalitat i la Diputació van comprar el cràter i el van cedir al Parc Natural (Pau Masó)


El maig de l’any passat, Generalitat, Diputació i Parc Natural feien pública la compra del cràter del volcà Santa Margarida. Va costar 1,6 milions d’euros. Són 170 hectàrees de terreny que van passar a mans del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Des de la seva compra, l’organisme garrotxí ja ha dut a terme diferents actuacions enfocades a solucionar els problemes d’erosió dels accessos al volcà. Ho explica el director del Parc, Xavier Puig.

 

Les dues accions que explica el president del Parc han costat 50.000 euros. A més, també s’ha recuperat el camí de serveis que baixa al cràter. Tot això durant l’any passat. Aquest 2019 es vol seguir actuant, sobretot, en la vegetació.

 

Amb la neteja de part de la vegetació es vol que el cràter de Santa Margarida sigui més visible. La finca que gestiona el Parc també inclou una masia que encara no té els usos definits.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum