En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Els carregadors per a vehicles elèctrics d'Olot registren més de dues càrregues diàries

Fa mig any que la ciutat van inaugurar els primers carregadors públics
| 3 d'octubre de 2018
Els carregadors per a vehicles elèctrics d'Olot registren més de dues càrregues diàries

Fa mig any que la ciutat van inaugurar els primers carregadors públics i ja s’han registrat mig miler de recàrregues. El punt que més ha funcionat, fins al dia d’avui, ha estat el de la Solfa. Pel que fa al de la Rodona, es va inaugurar més tard. La capital de la Garrotxa és una de les ciutats gironines amb més avantatges pels cotxes sostenibles.

Els cotxes elèctrics a Olot encara són pocs, però l'Ajuntament lluita per incrementar-ne el nombre (Pau Masó)


La ciutat d’Olot continua en la línia sostenible i ho demostren les dades que se n’extreuen dels carregadors públics que es van posar en marxa fa sis mesos. En aquest període de temps s’han fet més de 500 càrregues, que signifiquen més de dues per dia. En total s'han registrat 5.397 quilowatts. Són xifres que busquen impulsar l’ús del cotxe elèctric a la capital de la Garrotxa. Actualment la ciutat té dos punts de càrrega situats a la Solfa i a la Rodona. Dues ubicacions dissenyades per a vehicles que entren i surten d’Olot. El primer tinent d’alcalde, Pep Berga, diu que des del consistori estan contents de les xifres recollides.

 

Olot és una de les capitals gironines que més premia els propietaris de vehicles sostenibles. En el cas dels cotxes elèctrics es retorna fins a un 95% de l'Impost sobre vehicles de tracció mecànica. Un percentatge que se situa en el 75% en el cas dels cotxes que funcionin amb un motor bimodal (on s'hi inclouen els híbrids, els que funcionen amb gas liquat i els de gas natural).

Imatge del carregador de la Solfa d'Olot (Pau Masó)

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum