En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La Generalitat utilitzarà drons i làsers per fer la diagnosi de la cinglera de Castellfollit

És el següent pas després que la neteja de la vegetació ja hagi acabat
| 19 de juny de 2018
La Generalitat utilitzarà drons i làsers per fer la diagnosi de la cinglera de Castellfollit

És el següent pas després que la neteja de la vegetació ja hagi acabat. L’ús de tecnologia punta servirà per detectar les zones més inestables i estabilitzar-les. El període de pluges ha servit com a prova de foc per provar l’eficàcia de la neteja. L’alcalde de Castellfollit assegura a Ràdio Olot que no s’han donat esllavissades importants. 

La cinglera de Castellfollit (David Planella)

Drons, ones radar o làsers òptics. Són eines que properament envoltaran la cinglera de Castellfollit. La Generalitat ha decidit utilitzar tecnologia punta per portar a terme la diagnosi del cingle garrotxí. L’aplicació d’aquests elements s’iniciarà aquest mateix estiu i permetrà obtenir una cartografia molt detallada de la zona i detectar possibles despreniments de la roca. Es tracta d’una metodologia que únicament s’ha utilitzat a la muntanya de Montserrat i que permet captar imatges amb drons o fer lectures amb làsers òptics i radars sintètics que emeten ones. Tot plegat servirà per fer un pas més en la diagnosi de la cinglera garrotxina després que s’hagi eliminat gran part de la vegetació que l’envoltava. L’alcalde de Castellfollit, Miquel Reverter, convida als ciutadans a visitar de nou la cinglera per veure el canvi estètic que ha suposat la neteja de plantes i arbres que tapaven la roca.


Reverter diu a Ràdio Olot que les pluges dels últim dies han servit per comprovar l’eficàcia de la neteja. Durant l’últim mes no s’han produït esllavissades importants, però l’alcalde assegura que en unes altres condicions, la situació seria molt pitjor.


Les mateixes pluges també han provocat que la neteja de la cinglera no pogués acabar-se del tot. Reverter ha explicat que falta aplicar uns herbicides a una part del sector del riu Toronell. La neteja haurà servit per descobrir punts que fins ara estaven totalment amagats.


La neteja de la vegetació que tapava part de la cinglera de Castellfollit ha estat el pas previ a la detecció dels punts més conflictius. Ha costat 59.000 euros i ara donarà pas a la descoberta de les zones més malmeses. Aquest mateix estiu, els drons i els làsers ja s’aplicaran sobre el terreny i es calcula que a finals d’any la cinglera de Castellfollit tindrà una radiografia completa del seu estat.

Comparteix a: 

També et pot interessar

La Pinya tindrà un nou dipòsit d’aigua amb una capacitat de 10.000 litres

A banda d’aquesta infraestructura, es soterrarà el sistema de canalització actual que es va renovar aquest estiu

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca descarta, per ara, la possibilitat d’ubicar una piscina coberta a la Brutau

Diuen que no és el moment d’abusar del consum excessiu d’aigua davant la sequera existent a tot el planeta

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum