En directe
amb
Categoria

La Generalitat dona llum verda al pla especial de l’Alta Garrotxa, set anys després

S'ha donat el vistiplau perquè comenci la tramitació del document
| 17 de gener de 2018
La Generalitat dona llum verda al pla especial de l’Alta Garrotxa, set anys després

Segons ha pogut saber Ràdio Olot, la Generalitat ha donat el vistiplau perquè es comenci a tramitar un document que ha estat paral·litzat molts anys. Durant el primer trimestre de 2018 es posarà a exposició pública i s’espera que aquest mateix any, el pla especial ja es pugui aprovar definitivament. Tot això, permetrà modernitzar la regulació de l’espai i obrir-lo a noves activitats socioeconòmiques. 


Amb l’aprovació inicial de la Generalitat, el pla especial torna a activar-se després d’estar aturat des del 2010. Fins al passat mes de desembre, el Departament de Territori s’havia guardat el document en un calaix. Ara l’ha tret i l’ha posat sobre la taula. Aquest és un pas que ja no té marxa enrere i per tant dona molta confiança al Consorci de l’Alta Garrotxa perquè definitivament el pla sigui aprovat aquest 2018. Un dels assessors del Consorci, Francesc Canalias, assegura a Ràdio Olot que se senten descansats:"Ens treiem de sobre la llosa. Ara ja és una qüestió més administrativa que ja ha donat el tret de sortida. Aquesta pedra no hi havia manera de treure'ns de sobre, sembla que ja ens podem relexar una mica més".

"No volem córrer"

La decisió de la Generalitat es va conèixer en l’últim plenari del Consorci de l’Alta Garrotxa celebrat el 13 de desembre. El viatge que li queda al pla especial, que passarà a dir-se Pla de Protecció del Medi Natural i del Paisatge, és l’exposició pública que podria allargar-se entre 4 i 6 mesos i l’aprovació definitiva. Des del Consorci però no volen córrer: "Seguim el mateix plantejament de no voler córrer, sinó de donar prou informació perquè tothom pugui fer al·legacions"

L'Alta Garrotxa s'obrirà al món

Els set anys d’espera des del 2010 han estat causats pels canvis de govern a la Generalitat. Ara, però, s’ha obert els ulls i s’ha vist la necessitat urgent d’actualitzar una normativa que no s’ha canviat des de fa més de vint anys. Amb el nou pla estratègic, l’Alta Garrotxa abandonarà la restrictiva regulació que hi ha actualment i s’obrirà a noves activitats socioeconòmiques.

El mateix pla especial preveu l’obertura de l’espai preservant i respectant en tot moment el medi ambient. El territori protegit de l’Alta Garrotxa ocupa més de 32.000 hectàrees i viu a cavall de tres comarques. L’espai que més defineix la “mala petja” de la Garrotxa està més a prop que mai d’obrir les seves portes al món d’avui dia.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Estàs escoltant


Volum