En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot
Categoria

Els arquitectes RCR responen les crítiques rebudes per les seves obres

Asseguren que no entenen que la gent es 'dediqui més a destruir que a construir'
| 30 de novembre de 2017
Els arquitectes RCR responen les crítiques rebudes per les seves obres

Asseguren que no entenen que la gent es “dediqui més a destruir que a construir”. Accepten les veus contràries com una conseqüència pel fet que les seves obres surtin “de la zona de confort”. Els guanyadors del premi Pritzker enceten ara un nou projecte a la Vall de Bianya. Es tracta d’un centre de recerca per difondre el coneixement. 

Rafel Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta en el seu estudi (ACN)


El Firalet o el Centre Cívic de Riudaura són les obres dels arquitectes olotins per les quals han rebut les principals crítiques. Dins d’aquest context, el passat diumenge, els arquitectes van rebre la Medalla de la Ciutat d’Olot sota les discordances entre partits polítics. De tot aquest vessant crític que acompanya els RCR des de fa temps, n’han volgut parlar els mateixos arquitectes. Ramon Vilalta i Carme Pigem han deixat clar que entenen les opinions adverses pel fet que la seva obra “marxa d’allò convencional” i que aquest atreviment pot provocar que hi hagi “gent a qui li agradi i a qui no”. Segons Vilalta, cal ser obert i valorar “la capacitat humana de somiar”.

En definitiva però, els arquitectes creuen que el punt important de les seves obres és que “no deixen indiferent a ningú”. Vilalta també reflexiona sobre les condicions que imposa la societat:"L'entorn, més que potenciar això, ens acaba condicionant moltíssim i ens fa pensar que no podem acabar somiant, i això no és veritat perquè el somni és el principi de la realitat que et generes per tu mateix"

Un nou centre de recerca a la Vall de Bianya

Més enllà de les crítiques que puguin rebre, els RCR segueixen desenvolupant la seva tasca internacional des de la comarca, amb novetats. Els arquitectes han engegat un nou projecte en una masia de la Vall de Bianya que pretén ser un centre de recerca. "Ens agradaria que fos molt obert i transversal. Voldríem que englobés tot el pensament que envolta la vida", assegura Vilalta. "També volem fer un lloc amb molt d'intercanvi", afegeix Carme Pigem.

El projecte tot just acaba d’arrencar i els arquitectes asseguren que es tracta d’una iniciativa que s’anirà definint a mesura que creixi. El nou centre de Bianya serà un espai de reflexió que vol transcendir més enllà del món purament arquitectònic.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum