En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Olot tindrà a punt el mapa de franges de protecció contra incendis a la tardor

Beuda i Maià de Montcal són els municipis de la comarca que ja han començat a actuar sobre el terreny
| 5 de juliol de 2017
Olot tindrà a punt el mapa de franges de protecció contra incendis a la tardor

El pla es va començar a definir l’any passat, però de moment encara es treballa per delimitar el perímetre d’actuació a la ciutat. En canvi, Beuda i Maià de Montcal són els municipis de la comarca en una fase més avançada del projecte i que ja han començat a actuar sobre el terreny. Aquest projecte de prevenció es va impulsar després del gran incendi del 2012 a l’Alt Empordà, amb l’objectiu d’evitar que es generin focus secundaris i facilitar la feina dels serveis d’emergència.


La Garrotxa és una de les comarques catalanes amb un risc d’incendi més reduït; això fa que la implementació de les franges de protecció contra incendis no sigui una prioritat pels municipis i la seva aplicació sigui més lenta. És el cas de la capital, Olot, que el 2016 va començar a treballar en les franges i que, a hores d’ara, encara no ha acabat la primera fase del projecte. El director del SIGMA, Francesc Canalias, avança a Ràdio Olot que es preveu tenir fet el mapa a la tardor.

El pla de les franges de protecció consisteix a establir un límit de vint-i-cinc metres de perímetre al voltant de les edificacions lliure de vegetació arbustiva, aïllant arbres, mates i matolls per evitar la continuïtat del foc en cas d’incendi; a més, s’han de prioritzar espècies de baixa inflamabilitat.

Maià i Beuda

Fa un any que es va començar a definir el projecte a la comarca, i de moment només Beuda i Maià de Montcal han fet actuacions en el terreny. L’alcalde de Maià és Joan Gainza.

A Beuda, també han anat per feina. L’alcaldessa, Anna Vayreda, diu que els propietaris de les cases estan conscienciats i que són els primers que, ja en l’àmbit privat, procuren complir la normativa. De fet, assegura que si fos per ells, les franges segurament ja estarien acabades. El problema, explica, és la burocràcia.

Maià de Montcal i Beuda són els dos municipis més propers a l’Empordà i, per tant, els que tenen més risc d’incendi de la Garrotxa. Per això, van ser els primers a treballar per establir les franges de franges de protecció a les seves urbanitzacions.

Comparteix a: 

També et pot interessar

La Pinya tindrà un nou dipòsit d’aigua amb una capacitat de 10.000 litres

A banda d’aquesta infraestructura, es soterrarà el sistema de canalització actual que es va renovar aquest estiu

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca descarta, per ara, la possibilitat d’ubicar una piscina coberta a la Brutau

Diuen que no és el moment d’abusar del consum excessiu d’aigua davant la sequera existent a tot el planeta

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum