En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Comença el procés participatiu per renovar el Nucli Antic d'Olot

Constarà de quatre fases i està previst que finalitzi el 2018
| 13 de juny de 2017
Comença el procés participatiu per renovar el Nucli Antic d'Olot

Constarà de quatre fases i està previst que finalitzi el 2018. A través de qüestionaris online i en paper els olotins podran opinar i proposar millores pel barri. 

El grup motor (Pau Masó)

Diagnosticar, preguntar, dissenyar i actuar. Aquests són els quatre passos que seguirà el procés participatiu del Nucli Antic. Tots els ciutadans d’Olot poden dir la seva en un projecte que vol millorar el barri amb idees i iniciatives impulsades des del carrer. Fins a final d’aquest any es duran a terme les fases de participació a través d’espais i formes de debat i diàleg. Estanis Vayreda, regidor del Nucli Antic, afirma que el procés participatiu ha de permetre conèixer millor el barri amb l’ajuda de tots els agents.

Els àmbits de debat i millora en què girarà el procés participatiu són l’habitatge, la diversitat d’usos, el patrimoni cultural de la zona i la convivència i mobilitat del barri amb el seu entorn. Consol Prados, representant de Paisaje Transversal, empresa responsable del procés, explica la filosofia del projecte.

Primer pas

La primera fase del procés, ja arrencada, ha creat un grup motor amb representants del barri i un grup interdepartamental que incorpora àrees de l’Ajuntament. El segon esglaó, que s’iniciarà a l’estiu, pretén crear multitud d’espais de participació a través de qüestionaris online, passejades pel barri o enquestes en paper que es podran trobar a diferents equipaments.

La tercera i quarta fase consistiran en el disseny del nou PIAM del Nucli Antic i la posada en marxa de les actuacions amb un seguiment particular. L’alcalde Mia Corominas, demana confiança i compromís de la ciutadania perquè el procés pugui palpar l’opinió real dels ciutadans.

Les primeres accions a peu de carrer es podrien començar a plasmar d’aquí a un any. Abans però, caldrà plantejar, amb ajuda de tothom, quin és el futur d’un barri on viuen 4.000 veïns.

 

 

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú tanca el 2022 amb un superàvit de 500.000 euros

Per tercer any consecutiu, el consistori ha congelat les taxes d’escombraries i de l’aigua

Jordi Cargol optarà al seu tercer mandat al capdavant de l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca

Cargol explica que aquest projecte no es pot acabar aquí i que encara té coses per fer al poble

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum