En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La Generalitat proposa una comissió tècnica per posar al dia el Pla Especial de l'Alta Garrotxa

Alguns temen però que només sigui una excusa del govern per a guanyar temps
| 30 de gener de 2017
La Generalitat proposa una comissió tècnica per posar al dia el Pla Especial de l'Alta Garrotxa

El Pla Especial de l’Alta Garrotxa torna a la casella de sortida: la Generalitat ha proposat crear una Comissió Tècnica que repassi tota la feina fets fins ara. Tot quan fa set anys que s’espera que es mulli per l’aprovació inicial del pla del 2009. Per a alguns, la comissió és una excusa del govern català per guanyar temps després d’anys d’inoperància.

La Generalitat, que és actualment el principal aportador de finançament al Consorci de l’Alta Garrotxa, ha explicat al Consell Rector que volen fer aquesta comissió tècnica per posar al dia la feina feta entre el 2009 i el 2010 perquè els municipis afectats hi diguessin la seva. A més, diuen que la volen actualitzar amb la tasca que s’hagi fet fins ara des de la conselleria de Territori. Uns arguments que no convencen a tothom. Per exemple, l’anterior president del Consorci i alcalde de Sales de Llierca, Miquel Palomeras, considera que és una excusa per guanyar temps.

 

Pocs defensors a l'actitud de Territori

L’actitud del Govern català amb l’Alta Garrotxa no s’ha estalviat crítiques tampoc de membres del Partit Demòcrata a la zona. L’alcalde de la Vall de Bianya i actual president, Santi Reixach, va qualificar de “patètica” la situació de l’espera i de les promeses incomplertes. De la seva banda, Palomeras espera que almenys ara sí s’avanci amb aquestes normes que considera que fan molta falta.

 

Aquesta legislatura no

En el seu moment, fonts del Departament de Territori i Sostenibilitat van explicar a Ràdio Olot que no hi hauria Pla Especial almenys en aquesta legislatura. Deien que hi havia un tap de documents semblants pendents i que ara volien donar-ne resposta a cinc, cap d’ells el garrotxí. Des de la desaparició de la conselleria de Medi Ambient amb l’arribada d’Artur Mas al Govern, els Parcs primer van dependre d’Agricultura i, després de la ruptura amb Unió, van passar a Territori on encara es mantenen amb Junts pel Sí. Des d’aleshores, les dates i compromisos s’han anat anunciant al mateix ritme que la Generalitat els ha incomplert.

Comparteix a: 

També et pot interessar

La Pinya tindrà un nou dipòsit d’aigua amb una capacitat de 10.000 litres

A banda d’aquesta infraestructura, es soterrarà el sistema de canalització actual que es va renovar aquest estiu

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca descarta, per ara, la possibilitat d’ubicar una piscina coberta a la Brutau

Diuen que no és el moment d’abusar del consum excessiu d’aigua davant la sequera existent a tot el planeta

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum