En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

SIGMA i Parc Natural estan fent un mapa de la implantació de la vespa asiàtica

Es tracta de saber on s'instal·la i perquè: sembla que tria llocs humits i amb arbres fruiters
| 27 de gener de 2017
SIGMA i Parc Natural estan fent un mapa de la implantació de la vespa asiàtica

Aquesta nova espècie que ja donen per instal·lada de manera irrevocable a casa nostra és encara un misteri. De moment veuen que té preferències per llocs propers a rius i on hi ha arbres fruiters. 

La finalitat d’aquest estudi és tenir coneixement de com l’espècie està apoderant de l’espai i s’acomoda al seu nou entorn. Per això s’està fent aquest mapa en base a la informació que tenen de nius trobats, s’hagin o no tret. La voluntat és saber quins llocs li agraden més per instal·lar-se i quines actituds té amb el seu entorn, sobretot amb l’abella que fa mel que ja s’ha vist que és un dels grups més afectats. Segons ha explicat el director del SIGMA, Francesc Canalias, comencen a tenir algun indici dels seus gustos i preferències amb la informació que estan recollint amb el Parc Natural.

 

Canvi de mans

La lluita contra la vespa asiàtica ha anat canviant de mans i a més se n’han anat incorporant d’altres. Primer eren els Agents Rurals els responsables de la seva lluita i control. Després s’hi va sumar SIGMA i el Parc Natural.

 

Deixar-se d'invents

Canalias també demana als diferents sectors afectats, com l’apícola, que no facin invents perquè poden arribar a ser contraproduents. Assegura que disparar amb una escopeta als nius acaba fent que, si es mata a l’abella reina, les femelles que queden vives siguin reines potencials perquè se’ls activen les hormones de la fecunditat. També alerta d’experiments com posar fongs per contaminar el niu per afectar a la vespa perquè no se’n saben les conseqüències ni els danys colaterals.

 

Comparteix a: 

També et pot interessar

La Pinya tindrà un nou dipòsit d’aigua amb una capacitat de 10.000 litres

A banda d’aquesta infraestructura, es soterrarà el sistema de canalització actual que es va renovar aquest estiu

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca descarta, per ara, la possibilitat d’ubicar una piscina coberta a la Brutau

Diuen que no és el moment d’abusar del consum excessiu d’aigua davant la sequera existent a tot el planeta

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum