En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

El 2017 comença a Olot mirant als serveis bàsics: nou dipòsit d'aigua i Sala de les Energies

Un nou dipòsit a la zona de Batet donarà un marge de 24 hores en cas d'averia
| 29 de desembre de 2016
El 2017 comença a Olot mirant als serveis bàsics: nou dipòsit d'aigua i Sala de les Energies

La posada en marxa de la Sala de les Energies a l’Hospital Sant Jaume i un nou dipòsit d’aigua a la zona de Batet i Benavent per millorar l’abastiment a la ciutat són dues de les grans actuacions previstes. A la concessió del servei d’aigües li queden 12 anys de vigència però alguns partits demanen començar a parlar de remunicipalitzar-la quan s’acabi.

Després de molts entrebancs, la Sala de les Energies que s’ha d’instal·lar a l’edifici de l’antic Hospital Sant Jaume pel carrer Mulleras serà una realitat en breu. Serà el cervell de la Xarxa Espavilada de Calor que ja està operativa i que, des que es va fer la presentació en societat, ha anat patint canvis. Per això, la setmana passada va aprovar fer modificacions en  la concessió després de que s’hi afegissin nous edificis i espais com l’Oficina de Turisme, els locals comercials del Sant Jaume, Can Montsà o el Casal de la Gent Gran. La regidora de serveis interns, Núria Fité, el considera un projecte estratègic que implica una important inversió.

 

 

Un segon pau d'aigua el 2017 a Olot

Una altra de les grans actuacions que s’han de fer en el transcurs del 2017 és la construcció d’un segon pou per abastir d’aigua a Olot. A hores d’ara n’hi ha un de sol a la zona de Montolivet. Amb la concessió actual, està previst un paquet d’inversions que s’han de fer a la xarxa d’aigua. Aquest any s’han aprovat dues obres per valor de 113.800€. Fins ara, SOREA hauria d’haver invertit uns 4,3M€ i l’import està un milió d’euros per sota. Aquest és precisament el cost previst de fer aquest gran pou com explica el regidor de via pública Josep Gelis.

Amb aquest pou s’evitarien els talls de subministrament perquè si un dipòsit s’hagués d’aturar hi hauria l’altre funcionant. A hores d’ara la xarxa d’aigua d’Olot té una capacitat de 8.000 hectòmetres cúbics i amb aquest nou equipament es podrien guardar 4.000 hectòmetres cúbics més. Una situació que donaria un marge de gairebé 24 hores en cas d’averies o problemes d’abastament. Un debat en energia que té diferents matisos per l’oposició. Precisament en el tema de l’aigua, Esquerra Republicana demana començar a estudiar si val la pena que quan s’acabi la concessió a Sorea es torni a municipalitzar. La seva portaveu adjunta és Anna Barnadas.

Una opció però que de moment no es planteja el govern municipal. Primer perquè a la concessió actual amb Sorea li queden 13 anys i perquè asseguren que amb les condicions actuals es poden tirar endavant projectes com el del nou dipòsit i que els costos estan a la zona baixa a ciutats de la mida d’Olot.

Les obres de nou dipòsit d’aigua a Olot han de començar l’any que ve i s’haurien d’acabar el mateix 2017 o com a molt tard a principis del 2018. El mes d’octubre Santa Pau va fer una actuació semblant pel mateix motiu.

Comparteix a: 

També et pot interessar

El programa d'eficiència energètica GarrotxaDomus permet una reducció de 250 tones de diòxid de carboni anuals

Per a aquest 2023, s'espera que l'arribada dels ajuts procedents dels Next Generation doni un nou impuls al GarrotxaDomus.

La Garrotxa tanca l’any amb un descens de l’atur del 0’3% i se situa al 6’66

Les dades continuen demostrant que el nombre d’aturats és molt baix i que continua havent-hi un atur estructural difícil d’aturar

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum