En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

Un Firal amb una font al capdamunt, la proposta guanyadora de ciutadans i jurat

El projecte 'Teixir, cosir i vestir' és el que s'ha imposat tant en la consulta ciutadana com en els criteris del jurat
| 22 de novembre de 2016
Un Firal amb una font al capdamunt, la proposta guanyadora de ciutadans i jurat

 

El projecte 'Teixir, cosir i vestir' serà el que s'acabarà fent realitat a partir del 2017 al Firal d'Olot. El disseny de Xevi Bayona, Bach Arquitectes i Lluís Paumé s'ha imposat tan en criteri del jurat com en la consulta ciutadana. Aquesta iniciativa, que entre els elements més destacats té una font al capdamunt del Firal, ha obtingut 86,90 punts dels 100 possibles. La participació en la consulta ha estat del 13%: 6 de cada 10 dels que han votat ho han fer pel projecte de l'olotí Xevi Bayona.

teixircosirvestir-1

Mantenir els tres espais diferenciats pero units per un espai central que hi dóna coherència. Aquesta és, a grans línies, la proposta del 'Teixir, cosir i vestir' que ha estat la guanyadora entre les tres finalistes. La consulta ciutadana, que ha tingut un 13% de participació dels 29.000 olotins que podien votar, ha estat al final la que ha permès decantar uns resultat molt ajustats en la proposta tècnica. A criteri del jurat, dels 45 punts que li pertocava repartir, la proposta guanyadora ha obtingut 40 punts, a menys de cinc de distància de '101 plàtans' que és la que ha obtingut pitjor nota tècnica pero amb 35,93 punts.

En canvi, la consulta ciutadana és la que ha estat més contundent i per tant la més decisiva a l'hora de repartir els 45 punts. Més de 3.700 olotins han decidit que la proposta que més els agradava era el 'Teixir, cosir i vestir'. Ha estat de manera tan considerable que ha obtingut 36,67 punts dels 45 punts, mentre que '101 plàtans' n'ha obtingut 15,14 i 'Un tossol i dos triais' 7,82. Aquí doncs les diferències entre els projectes han estat decisives.

Els 10 punts restants estaven englobats dins de temes 'tècnics i de termini' i els tres projectes han obtingut els 10 punts possibles. Per tant doncs, el projecte guanyador encapçalat per l'olotí Xevi Bayona ha obtingut 86,90 punts, '101 plàtans' de Forgas Arquitectes 61,07 i 'Un tossol i dos triais' de Birulés, Cabré, Romans Arquitectes n'ha tingut 53,92.

Un espai de catedral 

A la passejada sonora que Ràdio Olot va fer amb els tres finalistes, Xevi Bayona va explicar que el projecte tenia tres apartats diferenciats. Un, el més de rambla, es mantindria de manera semblant a l'actual en la seva estructura. Bayona es referia com un espai 'de catedral' ja que hi haurà una nau central de passeig i pel mercat però també amb dues naus laterals entre els plàtans per tal de mantenir-hi les terrasses de bars i restaurants. Els plàtans es mantenien pràcticament tots exceptuant els de davant el Teatre Principal o la Casa Solà-Morales on es treurien alguns exemplars per tal de ressaltar aquests edificis.

El canvi més cridaner seria just amb l'encaix amb el Puig del Roser on s'hi instal·laria una font amb jocs d'aigua vaporitzada que funcionaria només a l'estiu i per tant no es perdria la resta de l'espai.

 

Al març es licitaran les obres

Ara comença una nova fase perquè els arquitectes dissenyin el seu projecte al detall i puguin acabar-lo entorn al mes de març. Després s'hauria de treure a licitació i adjudicar, el que per temes burocràtics seria just abans de l'estiu. Tot i això, les obres no començarien fins passades les Festes del Tura.

Comparteix a: 

També et pot interessar

La Pinya tindrà un nou dipòsit d’aigua amb una capacitat de 10.000 litres

A banda d’aquesta infraestructura, es soterrarà el sistema de canalització actual que es va renovar aquest estiu

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca descarta, per ara, la possibilitat d’ubicar una piscina coberta a la Brutau

Diuen que no és el moment d’abusar del consum excessiu d’aigua davant la sequera existent a tot el planeta

Estàs escoltant


Volum