En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Un mes després de l'inici del trimestre online encara hi ha alumnes sense ordinadors

Part dels aparells que havia promès el Departament encara no han arribat
| 15 de maig de 2020
Un mes després de l'inici del trimestre online encara hi ha alumnes sense ordinadors

Un mes després de l’inici de les classes online, hi ha una minoria d'alumnes que segueixen sense ordinadors ni connectivitat. Alguns centres educatius d’Olot expliquen a aquesta emissora que part dels aparells que havia promès el Departament encara no han arribat. Els cursos afectats són especialment els finals de cicle, és a dir sisè de primària o quart d’ESO. La majoria 

Els ordinadors són la principal eina per seguir el curs des de casa (ACN)

Els centres educatius remarquen l’esforç que s’ha fet des dels ens municipals com ajuntaments, l’Institut Municipal d’Educació o el Consorci d’Acció social. Però remarquen la poca efectivitat que ha tingut el Departament d’Educació, responsable de cobrir els cursos finalistes de cada cicle educatiu. Precisament són alumnes de sisè de primària, quart d’ESO o segon de Cicles Formatius els únics que encara no tenen coberta la bretxa digital. Al Morrot, per exemple, segueixen esperant els aparells per a sis alumnes de sisè. La directora de l’escola és l’Alícia Berga.

 

A l’Institut Bosc de la Coma ja tenen pràcticament tots els alumnes coberts, però expliquen a Ràdio Olot que els ordinadors del Departament han estat els últims a arribar. El seu director és en Marc Nicolau.

 

Problemes de connectivitat 

I a l’Institut Garrotxa queden “pocs” alumnes sense ordinador i es treballa encara per resoldre els problemes de connectivitat. El director del centre, Jordi Antiga, explica la situació que s’ha viscut amb el Departament d’Educació.

 

Al Garrotxa també han hagut de cobrir les necessitats d’alumnes de fora la comarca. La gestió, aquí, ha estat més difícil.

 

A Olot, aproximadament, s’ha hagut de cobrir les necessitats de 300 alumnes que s’han vist afectats per la bretxa digital. Els ajuntaments s’ocupaven de gestionar la majoria de casos i el Departament s’ocupava de resoldre la situació dels cursos finalistes. Educació, juntament amb Telefònica, es va comprometre a repartir 22.000 dispositius, 1.000 tauletes i 20.000 paquets de dades.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Hospital d’Olot ha passat de tenir dos ingressats per coronavirus a tenir-ne set en una setmana

Tot i que el centre no està tensionat en aquest sentit, reconeixen que comencen a notar la pressió de la nova variant

El 70 per cent de les proves Covid que es fan a la farmàcia surten positives

Ho diu el farmacèutic Joan Sans en declaracions a Ràdio Olot

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum