En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Els Xerrics d’Olot conviden a tothom a conèixer el món casteller

Durant el mes d’agost, la colla castellera assaja a la fresca
Roger Isern | 12 d'agost de 2022
Els Xerrics d’Olot conviden a tothom a conèixer el món casteller

Foto: Olot Cultura


Apropar les tradicions culturals a aquells que no les coneixen és un fet que a Catalunya s’està intentant conservar. Un clar exemple és el dels castells, una activitat mot arrelada a casa nostra i que aquest estiu els Xerrics d’Olot estant donant a conèixer. Com ja era tradició abans de la pandèmia, els assajos  d’agost de la colla castellera es fan a l’aire lliure. Enguany estant emmarcats en uns tallers en els quals expliquen com es fa un castell i què significa pels que ho viuen des de fa dècades. Cada divendres, la colla castellera olotina obre les portes dels seus assajos a la Plaça Esteve Ferrer. La presidenta dels Xerrics d’Olot és Montse Martí.

A partir de dos quarts de nou del vespre es pot assistir als assajos que serveixen de preparació per a la gran cita pels Xerrics d’Olot: les Festes del Tura d’enguany. Martí explica que els fa molta il·lusió retornar a la normalitat  aquesta propera  festa major.

Per Festes del Tura, el dimecres 7 de setembre faran la ofrena del mocador casteller a la Verge del Tura en el marc de la ofrena floral. El dijous 8, faran el pilar tradicional pujant les escales de l’Església de Sant Esteve i el dissabte 10 serà el torn de la diada castellera juntament amb els marrecs de Salt. Durant els divendres previs a festes, com el d’avui, continuaran assajant a l’aire lliure obrint les portes a tota la gent que ho desitgi. 

Comparteix a: 

També et pot interessar

El Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot batejarà aquest cap de setmana els seus dos capgrossos

Un és l’home dels nassos, conegut per a tothom. L’altra, la més recent, és la castanyera, que només sortirà un cop a l’any

Mor l'activista cultural olotí Josep Maria Fontfreda

Comerciant de professió Vinculat a associacions com l’Orfeó Popular Olotí i el Centre Excursionista d’Olot, era un gran coneixedor de l’Alta Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum