En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Els Xerrics d’Olot conviden a tothom a conèixer el món casteller

Durant el mes d’agost, la colla castellera assaja a la fresca
Roger Isern | 12 d'agost de 2022
Els Xerrics d’Olot conviden a tothom a conèixer el món casteller

Foto: Olot Cultura


Apropar les tradicions culturals a aquells que no les coneixen és un fet que a Catalunya s’està intentant conservar. Un clar exemple és el dels castells, una activitat mot arrelada a casa nostra i que aquest estiu els Xerrics d’Olot estant donant a conèixer. Com ja era tradició abans de la pandèmia, els assajos  d’agost de la colla castellera es fan a l’aire lliure. Enguany estant emmarcats en uns tallers en els quals expliquen com es fa un castell i què significa pels que ho viuen des de fa dècades. Cada divendres, la colla castellera olotina obre les portes dels seus assajos a la Plaça Esteve Ferrer. La presidenta dels Xerrics d’Olot és Montse Martí.

A partir de dos quarts de nou del vespre es pot assistir als assajos que serveixen de preparació per a la gran cita pels Xerrics d’Olot: les Festes del Tura d’enguany. Martí explica que els fa molta il·lusió retornar a la normalitat  aquesta propera  festa major.

Per Festes del Tura, el dimecres 7 de setembre faran la ofrena del mocador casteller a la Verge del Tura en el marc de la ofrena floral. El dijous 8, faran el pilar tradicional pujant les escales de l’Església de Sant Esteve i el dissabte 10 serà el torn de la diada castellera juntament amb els marrecs de Salt. Durant els divendres previs a festes, com el d’avui, continuaran assajant a l’aire lliure obrint les portes a tota la gent que ho desitgi. 

Comparteix a: 

També et pot interessar

Besalú vol museïtzar la vil·la Romana de Can Ring

Ho ha dit l’alcalde del municipi Lluís Guinó, en declaracions a 'L'alcalde Respon' d'Olot Televisió

La Secció Dramàtica del Centre Catòlic d'Olot estrena "La Història del Zoo" d'Edward Albee

També estan pendents de trobar una data per les representacions de "Red Pontiac" de Pere Riera i una adaptació d'"On és el Prosineski" de Paco Mir

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum