En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Augmenten els tractaments per deixar de fumar a l’Hospital d’Olot durant el 2020

Tot i la pandèmia, el programa de deshabituació tabàquica ha tractat una quinzena més de persones que el 2019
| 25 de maig de 2021
Augmenten els tractaments per deixar de fumar a l’Hospital d’Olot durant el 2020

Tot i la pandèmia, el programa de deshabituació tabàquica ha tractat una quinzena més de persones que el 2019. En total han estat 63, entre treballadors i pacients. Es tracta de la xifra més alta dels últims anys. El centre garrotxí dedica aquesta setmana a conscienciar els riscos i conseqüències del tabac.

Foto: Pau Masó


El 2020, 63 persones van començar a deixar de fumar a través del programa de deshabituació tabàquica de l’Hospital d’Olot. Van ser 14 treballadors del centre i 49 pacients hospitalitzats. La xifra és superior a la del 2019: l’any abans de la pandèmia, 49 persones van iniciar el programa del centre garrotxí. Tot i les dades, el gerent de l’Hospital d’Olot, Josep Maria Padrosa, creu que la pandèmia pot haver fet passos enrere en la prevenció que fan els hospitals i en la conscienciació que tenen els ciutadans.

 

Per reforçar el missatge sobre els riscos del tabac, l’Hospital d’Olot celebra aquesta setmana la Setmana Sense Fum. Ho fa amb diverses activitats de conscienciació: es difondrà el programa de deshabituació en farmàcies o centres educatius i sanitaris; també es farà una exposició al vestíbul de l’Hospital recordant la tasca feta els últims vint anys des dels hospitals; i el 31 de maig (Dia Mundial Sense Tabac) s’ubicarà un punt informatiu a l’entrada de l’hospital olotí. Padrosa recorda els beneficis que apareixen un cop es deixa de fumar.

 

Actualment, l’edat mitjana en què els joves comencen a fumar és de 14 anys i ja no hi ha diferències entre sexes. Els estudis també indiquen que hi ha un 25% de la població de Catalunya que fuma i que cada dia moren 26 catalans per patologies relacionades amb el tabac. Si extrapolem aquests números a la Garrotxa, podem dir que hi ha 14.500 garrotxins que fumen i que el tabac provoca la mort d’un garrotxí cada 5 dies.

 

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum