En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

Argelaguer reflexiona sobre el pes econòmic del riu Fluvià

Els pous de glaç, els molins o les actuals centrals hidroelèctriques han abastit el municipi gràcies al pas d’aquest riu
| 27 de febrer de 2017
Argelaguer reflexiona sobre el pes econòmic del riu Fluvià

Argelaguer reflexionarà aquest dissabte sobre el pes del Fluvià en la seva economia: els pous de glaç, els molins o les actuals centrals hidroelèctriques han abastit el municipi gràcies al pas d’aquest riu. Una xerrada de Josep Vilar repassarà com ha influït en l’economia del municipi.

Argelaguer. Riu Fluvià. Fotografia: Ramon Esteban.


Aquesta és una de les activitats que forma part del projecte ‘El Fluvià, tres comarques i un riu’. Es tracta del resultat de més de dos anys de feina entre tres museus diferents de Girona i que ara donen els seus fruïts no només amb les exposicions sinó també amb l’activitat paral·lela. A Argelaguer s’hi sumen aquest dissabte a les sis de la tarda amb una conferència que reflexiona sobre l’aprofitament hidràulic del riu al seu pas per aquest municipi. L’alcalde és Artur Ginesta.

Molt més enllà de la història...

La idea d’aquesta xerrada no només és posar en relleu el pes històric. De fet, Ginesta espera que serveixi per a reivindicar el potencial que té el riu en temes com per exemple la creació d’energia renovable a través de la hidroelèctrica.

 

‘El Fluvià, tres comarques i un riu’, és una exposició que es pot veure fins al 21 de maig a la Sala Oberta del Museu Comarcal de la Garrotxa. A banda, hi hauran visites de camp a llocs com Sant Joan les Fonts o altres xerrades a Can Trona de la Vall d’en Bas.

Comparteix a: 

També et pot interessar

La Fira de Sant Nicolau ja és aquí

Aquest dimarts a El Mallol s'hi podrà veure una mostra d'oficis, animals i una fira d'artesans, entre altres espectacles dins de la programació

Els barris de Sant Miquel i Les Tries acullen un cap de setmana de circ i poesia

Es celebrà aquest dissabte i diumenge en el marc de dues iniciatives sorgides de PIAM

Estàs escoltant


Volum