En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Alumnes més pobres i famílies apagades: la covid accentua la bretxa digital a la Garrotxa

Les entitats socials de la Garrotxa afirmen que la bretxa digital és un dels reptes més importants que deixa la pandèmia
| 11 de maig de 2021
Alumnes més pobres i famílies apagades: la covid accentua la bretxa digital a la Garrotxa

Les entitats socials de la Garrotxa afirmen que la bretxa digital és un dels reptes més importants que deixa la covid.  Segons Càritas i Creu Roja, la pandèmia ha magnificat la problemàtica i ha creat usuaris amb “apagada tecnològica” i “alumnes més pobres”. Assenyalen que la situació no se solucionarà només entregant aparells, sinó que també cal reforçar l’aprenentatge i l’ús de les noves tecnologies entre els més desafavorits. 


Durant el primer confinament es van detectar 300 alumnes que no tenien ordinador a casa per poder seguir les classes en línia. A través del repartiment entre escoles, la donació voluntària o l’arribada de portàtils des del Departament d’Educació es van cobrir les necessitats. Però el problema, segons les entitats socials de la comarca, no s’acaba aquí. El director de la Creu Roja a la Garrotxa diu que la bretxa digital ha generat més distància entre els més vulnerables. Emili Bassols també assegura que, a part d’aparells i connexions, també fan falta coneixements.

 

Amb la pandèmia moltes activitats, tràmits o, fins i tot, trobades, han passat a ser telemàtiques. Això ha significat una barrera per a les famílies que no tenen aparells ni coneixement tecnològic. Segons el president de Càritas Garrotxa la bretxa digital haurà perjudicat l’educació d’alguns alumnes i ha deixat en “apagada tecnològica” algunes famílies.

No només a les escoles

Les entitats socials de la Garrotxa deixen clar que la bretxa digital no només ha afectat les escoles, sinó també al dia a dia de moltes persones vulnerables. La falta de capacitats tecnològiques ha comportat que hi hagi usuaris que no hagin pogut fer tràmits online o sol·licituds en línia d’ajudes. Ho relata la coordinadora de la Creu Roja a la Garrotxa, Laia Vilanova.

 

Per això, tant Càritas Garrotxa com la Creu Roja ja treballen per introduir l’apoderament tecnològic dins els seus programes. Totes dues entitats coincideixen que es tracta d’un dels reptes més importants que deixa la pandèmia i un dels que cal afrontar amb més determinació.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum