En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Alcaldes i regidors de la Garrotxa visiten les instal·lacions de Can Mali

Alguns d’ells creuen que l’estat de l’equipament és “decebedor” i que les noves inversions que estan previstes “fan tard”
| 12 de maig de 2021
Alcaldes i regidors de la Garrotxa visiten les instal·lacions de Can Mali

Alguns d’ells creuen que l’estat de l’equipament és “decebedor” i que les noves inversions que estan previstes “fan tard”. Després dels entrebancs que va posar el Consell, Terra Viva ha pogut organitzar aquest dimarts una visita que des de l’entitat esperen que serveixi per “donar veu” als animals. Només sis ajuntaments dels 21 que hi ha a la comarca han participat en la trobada. 

Foto: Pau Masó


Castellfollit, Les Preses, Sant Joan les Fonts, la Vall d’en Bas, Santa Pau i Riudaura són els ajuntaments que han participat aquest dimarts en la segona convocatòria que Terra Viva ha fet als alcaldes i regidors de la comarca per conèixer l’estat de les instal·lacions de Can Mali. La setmana passada, el Consell Comarcal va frenar la trobada perquè la protectora no havia avisat els tècnics de l’organisme garrotxí. Aquest dimarts, però, alguns alcaldes han quedat parats de la situació de Can Mali. Escoltem Pere Vila de les Preses i Miquel Reverter de Castellfollit de la Roca.

 

El responsable de Terra Viva, David Serramitjana, assegura que després de la visita d’aquest dimarts ha detectat “desinformació” entre els alcaldes.


Foto: Pau Masó


"Hi ha una responsabilitat de tots plegats"

Els alcaldes que han visitat aquest dimarts les instal·lacions de Terra Viva creuen que fa falta millorar el servei i, sobretot, que hi hagi una bona entesa entre l’entitat gestora i el Consell Comarcal. Asseguren que seguiran reclamant al Consell Comarcal la millora de les instal·lacions de Can Mali segons les necessitats i també en compliment a la Llei de Protecció Animal.

 

El servei de recollida i custòdia d’animals a la Garrotxa és responsabilitat del Consell Comarcal i és finançat per les aportacions dels 21 ajuntaments de la comarca. El Consell cedeix la gestió a una entitat o empresa i és aquesta la que acaba portant el servei amb les condicions i el pressupost que marca l’ens garrotxí. Els ajuntaments creuen que cal “solidaritat” entre municipis, ja que es paga una quota independentment dels animals que es recullin a cada poble. També alerten que el gran problema són els gats de carrer, una problemàtica a la qual, a causa de l’alta demanda, el servei de custòdia actual no hi pot fer front.

 

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum